Schnauzy

Ha penjat a la xarxa un vídeo d’11 minuts[1].  Mostra part de la tortura fins a la mort que va infringir al petit Schnauzy.  És un psicòpata que es fa dir Asesino Knino, i que probablement compta amb l’ajuda d’altra persona.  Segons diu, es tracta d’una represàlia contra les persones animalistes que l’han emprenyat, i amenaça de fer el mateix amb altres 94 individus[2].
Schanuzy caigué a les seues mans.  Patí una mort lenta i dolorosa, com la que pateixen totes les víctimes dels assassins que gaudeixen causant dolor abans de matar.  La víctima d’aquest psicòpata podria haver estat humana, però és un cadellet de gos.  Un animal “domèstic o amansat” a qui se li han causat “lesions que li menyscaben greument la salut” i la mort[3]
Si Shnauzy haguera estat humà, hauria sentit la mateixa indefensió, hauria patit el mateix i hauria mort igualment, a soles.  Però, hui, tota la policia estaria empaitant aquest psicòpata que el matà i, quan el capturaren, seria acusat i condemnat per delictes contra la llibertat i contra la integritat moral, per lesions i per assassinat, amb tots els agreujants que puguen haver.  Pena màxima.  Però només era un gosset, i allò que patí només mereix una pena de presó de tres mesos a un any, i una inhabilitació d’un a tres anys per a treballar amb animals no humans. 
La llei no reconeix el terror a dins els ulls d’Shnauzy.  No reconeix el seu dolor i el seu patiment, que els seus crits de desesperació fan evidents.  La llei no vol veure el patiment dels animals que no són humans.  Les persones que jutjaran aquest psicòpata veuran cridar un petit i veuran la insensibilitat que es posa de manifest en milers dels altres casos que han jutjat i jutjaran.  Veuran odi, revenja, acarnissament, tortura com a resposta a uns gemecs que demanen pietat.  Foscor.  Buidor.
L’especisme ens porta cap a aquests atzucacs.  Jutgem la mà humana que fa un mal terrible, però, com que la seua víctima no és humana, aquesta mà acaba convertida en el objecte de protecció de la llei.  No volem obrir portes que romanen injustament tancades, no volem tombar els pedestals que situen els humans per damunt dels altres animals, esclaus o lliures. 
No volem reconèixer el terror als ulls d’Shnauzy, per a no haver de reconèixer el terror als ulls de la pobre vedella que espera el seu torn, a l’escorxador.  De l’ànec engarjolat a una màquina de tortura, que intenta recuperar la respiració després que l’han obligat a menjar amb un tub.  Del porc, que es convulsiona després d’haver estat degollat.  Del cavall que, segons diu molta gent que ho ha vist, plora davant la seua mort imminent.
La insensibilitat del psicòpata es terriblement semblant a la insensibilitat del matancer.
Paraules per a l’Asesino Knino.
Psicòpata.  Psicòpata.  Psicòpata.
Fas que, de colp, tot siga negre.  Fas que sàpiga allò que significa odiar, que note com la ràbia arriba fins a l’últim racó del meu cos.  Et desitje allò pitjor que et puga passar, i espere que, quan estigues a prop del final, sentes algú al teu costat que et deixe clara la teua sort.  Espere que la gent del teu voltant et faça sentir que no eres res més que un munt de merda.
T’odie, però l’odi no em paralitza.  L’odi no m’espenta cap a la depressió, cap a l’abandó.  És un revulsiu.  Iniciativa, acció, mobilització.  És odi a l’americana, que fa alçar el puny.  T’has ficat amb un dels nostres, i vas a pagar cara la teua fastigosa covardia.  És com si hagueres enfonsat l’USS Arizona a la badia de Pearl Harbor.  Anem junts i juntes contra tu, i no pararem.
Idiota.  Quan estigues rebent el que et mereixes, espere que a la presó, pensa en mi.  Imagina’t algú somrient.
Paraules per a Schnauzy.
No tenies nom.  La gent que et va veure morir sense poder fer res et diu Schnauzy.  La gent que t’hauria abraçat, que t’hauria acaronat, et diu Schnauzy.  La gent que es trenca per dins quan et sent cridar, quan veu la teua careta sota la bota, et diu Schnauzy. 
Som la gent que es veu reflexada als teus ulls, i que no podem fer res.
Schnauzy, Platanito, Pancho, Susi.  No són noms, són paraules d’impotència.  Perdoneu-me.  Perdoneu-nos.
Som la gent que lluita per a que sigueu les últimes víctimes.  El camí és de pujada, i ja no podem fer res por vosaltres.  Però caminem.  Però us deixem enrere.
Perdoneu-nos. 
Adéu, Schnauzy.  Continue pujant, i ja no poc deixar més forces.  Ja no puc plorar més.[2] Internautes i policia persegueixen el torturador d’un gos en un vídeo.  El Periodico.cat, dissabte, 19/02/2011.
[3] Article 337 del Codi Penal.  Butlletí Oficial de l’Estat.  Text consolidat de la LO 10/1995, de 23 de novembre).