Dotze cimarrons i 35.000 “pura raça”.

El mascle hibridat que han matat a Falset.
Aquests són els meus principis.  Si no li agraden, tinc altres.  Groucho Marx.
Ja hi tornem a ser amb “els híbrids” i l’esquizofrènia especista.  Aquesta setmana han matat 12 porcs a Falset (Priorat)(1): una femella i les seues cries foren capturades i massacrades per agents rurals, i un mascle caigué en mans de caçadors locals, reguladors d’ecosistemes en funcions segons la legislació catalana.  Diuen que eren individus híbrids d’una porca vietnamita i senglars lliures. 
Eren cimarrons i cimarrones de veritat.  A Amèrica, s’anomena així als animals domèstics assilvestrats i als que s’hibriden amb individus lliures.  D’ací deriva el nom de persones “negres cimarrones” per a les que fugien de l’esclavitud i, juntament amb altres que eren abandonades pels amos blancs, es protegien formant grups i poblats apartats. 
Rambo Pelegrí, conseller perpetu d'agricultura.  Si mana CiU i no han 
de fer un "govern dels millors", aquest és el seu home.
Els porcs també formen grups.  Moltes vegades són femelles amb les seues cries de diferents edats, com és el cas de Falset.  Altres vegades són diversos grups familiars.  S’ajuden a cercar menjar i es recolzen quan hi ha perill.  Si són més, els riscs estan més repartits.  
La porca vietnamita tenia una “propietària” que no comptava amb “cap tancat en condicions idònies” i que no va fer altra cosa que abandonar-la a la seua sort.  La “propietària”, demanà amablement els agents rurals que mataren els “seus” porcs per a no tindre més problemes.  Fins i tot, diuen que suposaven un risc important per a les poblacions de porc senglar autòcton”.  
Llegir per a creure.  
El senglar autòcton és aquest animal que diuen que és una plaga.  La temporada 2012/2013 mataren de forma legal més de 35.000 al Principat(2), segons dades del departament encapçalat per Rambo Pelegrí.   Jordi Ruiz, sotsdirector d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental de la Generalitat, és un dels seus homes.  Diu que els senglars són un problema i s’han de matar, que s’ha de conscienciar la gent de la necessitat d’aquest “servei públic”.  Que se’ls ha de perseguir i tallar-li’ls totes les oportunitats, que s’han de netejar bé els boscos per a que no troben menjar(3).
Mare "pura raça".  Pot estar tranquil·la: cap perill d'hibridació.  Per a qualsevol altre tema, li toca fugir.
Ruiz diu que cal pensar en els motius de la plaga i, en lloc de mirar cap a la destrucció dels ecosistemes, l’extermini dels depredadors, el trencament dels equilibris, la contaminació o el canvi climàtic, diu que “la gent els dóna de menjar perquè els fa gràcia”.   Tot un geni.  Fins i tot, i malgrat que semble impossible, capaç de superar el mestre. 
Fa 75 anys, els senglars estaven en perill d’extinció perquè els éssers humans ocupaven tot l’espai i aprofitaven els boscos.  A estones recollien els aglans, l’aliment principal dels senglars(4), i a estones exterminaren els llops perquè també eren una plaga.  Ara, sense predadors, els senglars es recuperen pels nous boscos que ocupen els camps abandonats, amb fonts d’aigua corrent disponible gràcies als xalets i bungalous de l’especulació immobiliària.  
Carn de senglar.  Oferta, per exemple, a
"Carne de caza".

No podia ser: han format una aliança de pagesos i caçadors(5) que, segons sembla, no tenen res a veure amb aquest assumpte.  Passaven per allí amb la seua escopeta i digueren, “caram, quina casualitat!  Aquesta cosa pot solucionar el problema!!!”.  Així, conflueixen interessos i creen una indústria de la caça, i et parlen de nits d’hotel i d’oferta gastronòmica.  També apareixen els permisos especials per a comercialitzar carn de caça plena de plom dels cartutxos, malgrat els perills per a la salut i sense que la gent que la compra tinga informació al respecte.  
Existeixen altres solucions que, al menys, són millors que un exèrcit d’oficinistes obesos amb roba de camuflatge i escopetes de repetició, disparant a tot el que es mou i matant milers i milers d’animals.  Són les tanques, els pastors elèctrics o, fins i tot, unes croquetes de sabor i olor desagradable pels senglars.  Diuen que són cares.  Ací, ja no importa si es pot crear una indústria.  
Maten híbrids per a protegir els senglars que maten a milers perquè són una plaga.  Repetisc: esquizofrènia especista: tenen mil veus al cap que diuen una cosa i la contraria i la contrària de la contrària.  Davant d’això, cal reflexionar si no estem perdent el temps treballant els nostres arguments.  Després,   poses menjar per a un senglar i t’acusen de falta de civisme, fins i tot més que la “propietària” de Falset.  Fas una acció directa i diuen que no tens principis. 
Esquizoespecistes: tot té solució.  Prengeu-vos les pastilletes.  Per favor.   
--------------- 
(1) delCamp.cat, 12/07/2014, Capturen dotze porcs vietnamites hibridats amb porc senglar a Falset, http://www.naciodigital.cat/delcamp/noticia/38611 
(2) Memòria anual de caça, temporada 2012-2013.  Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, Àrea d’Activitats Cinegètiques (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Generalitat de Catalunya).  Mataren 33.403 exemplars a les àrees privades i locals de caça (p. 6), 915 a les zones de caça controlada (p. 7) i 1.066 als parcs naturals (p. 8).  http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/docs/2014/02/10/12/50/6e12bb81-3911-4150-99b2-db0a8fe361fa.pdf
(3) EL9NOU.cat, Griselda Escrigas, 09/03/2014, Aliança de pagesos, caçadors i govern català per combatre la plaga de senglars, http://www.el9nou.cat/noticies_v_0/35245/alianca-pagesos,-cacadors-govern-catala-per-combatre-plaga
(4) Vilaweb, Maria Llobet i Guillem Jané Casals, 15/07/2014, El senglar a Catalunya: com resolem el problema?, http://www.vilaweb.cat/noticia/4176880/20140306/senglar-catalunya-resolem-problema.html 

(5) Federació Catalana de Caça, F. Benejam, 08/05/2014, La plaga de porcs senglars arriba fins al nucli urbà de Banyoles.  http://www.federcat.com/noticia.php?idn=329&ida=2&la_plaga_de_porcs_senglars_arriba_fins_al_nucli_urba_de_banyoles